Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Activiteitencommissie op de latten! En meer ...

Wat door velen als een van de grote meerwaarden van het Nationaal Water- en Bodemtraineeship wordt genoemd is de contacten die je opdoet met je medetrainees. En daarom worden er, naast de trainingen en projecten, ook activiteiten georganiseerd door de activiteitencommissie. Dit varieert van inhoudelijke activiteiten, zoals lezingen en workshops, tot informele activiteiten zoals borrels. Hierbij een korte terugblik op de afgelopen activiteiten, en vooral ook een vooruitblik naar de komende activiteiten!

Schaatsclinic en spelletjesavond
Op een koude winteravond in december hebben we met een groepje sportievelingen de schaatsen ondergebonden voor een schaatsclinic in de Uithof in Den Haag. Na wat praktische tips en tricks ging iedereen een stuk zelfverzekerder het ijs uiteindelijk weer af. Ook hebben we de avond voorafgaand aan het KNW-najaarscongres een heuse spelletjesavond georganiseerd in Zwolle. Dit was niet alleen gezellig maar ook handig, omdat veel trainees in Zwolle een slaapplek hadden geregeld en zo de dag erna direct door konden gaan naar het congres.

Snowtrip
Na geslaagde weekendjes op de Waddeneilanden en in de Biesbosch, heeft de activiteitencommissie in februari de allereerste Snowtrip georganiseerd, onder leiding van trainee Sander van Nielen, een doorgewinterde skiër én organisator! Met ruim 30 personen op de latten in de Vogezen (Frankrijk). Voor het merendeel was dit de eerste wintersportervaring. Naast de sneeuwpret was er ruimte voor aprés-ski een traditionele 'tarte flambée' en spelletjes. Het was één groot winterfeest en iedereen is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Op naar volgend jaar!

Pubquiz, wildplukken, lezing en spelletjesavond
Houd je agenda in de aanslag en zorg dat je erbij bent, want deze aankomende activiteiten wil je niet missen?
- Pubquiz: Op 10 mei wordt er een borrel en pubquiz georganiseerd in Utrecht. Strijden in een groepje door vragen te beantwoorden in verschillende rondes, waaronder een NWT/NBT-ronde, met een prijs die je niet wil missen!
- Wildplukken (juni, datum n.t.b.): na het succes van vorig jaar gaan we ook dit jaar met elkaar wildplukken: met een bosbaas de natuur in om eetbare natuur te vinden, dit keer in Den Bosch. De dag sluiten we af met een - jaja daar is ‘ie weer - spelletjesavond.
- Lezing (datum n.t.b.): nog dit voorjaar willen we iedereen uitnodigen voor een prikkelende lezing. De informatie over deze activiteit volgt.
De activiteitencommissie is er vóór en dóór trainees, en heb je dus als trainee een leuk idee voor een activiteit, of wil je graag aansluiten bij de altijd gezellige commissie: meld je dan vooral aan bij een van de leden of het programmateam van NWT/NBT. Leuke ideeën en commissiegenoten zijn altijd welkom!


Een nieuwe collega: Re...overzichtTerugblik op twee jaar...


> Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je nu in en ontvang ca. vier keer per jaar het laatste nieuws.

> Lees de nieuwsbrief