Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Provincie Zuid Holland

Trainingen en projecten verdeeld over twee jaar: persoonlijk leiderschap, intervisie, coaching, communicatie en presentatie. Het zijn wat steekwoorden die betrekking hebben op de praktijk van het Nationaal Bodemtraineeship. Een programma dat zich in de eerste plaats natuurlijk richt op de trainee, maar onlosmakelijk verbonden is aan de organisatie waar zij voor werkzaam zijn. Dit motiveerde Michiel Feijt en Rogier Pronk het traineeship aan de collega's van Provincie Zuid-Holland te presenteren.

Wanneer je aan collega's uitlegt dat je een traineeship volgt, wordt dit regelmatig beantwoord met een enigszins twijfelend "Interessant! Maar... wat doe je dan?". De opzet is nog uit te leggen, maar wat je nu precies leert vraagt een andere aanpak. Om dit te delen werd de presentatie, na een korte introductie over de opbouw en organisatie, al snel een interactieve lunchbijeenkomst met ruim veertig deelnemers. Want als je als collega wilt begrijpen wat het betekent, moet je het op één of andere manier ervaren.

Zo werden er verschillende kleine opdrachtjes bedacht die betrekking hadden op het traineeprogramma en de deelnemers -ingedeeld in willekeurige groepen- moesten uitvoeren. Dit maakte bijvoorbeeld op ludieke wijze inzichtelijk dat ieder individu een opdracht op andere manier benadert en deelt. Deze inzichten vormden een mooie opening, want als dit al bij een kleine oefening duidelijk wordt, wat voor effect heeft dit dan op het ‘echte werk'? Ook de procesbegeleiding van traineeprojecten werd als opening gebruikt om zelfkritisch op gewoonten te reflecteren. Zo werd tijdens de lunch niet alleen duidelijk wat een bodemtrainee doet, maar vooral wat het programma toevoegt voor de trainee en organisatie.


Alterra blij met train...overzichtHoe vergaat het '...


> Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je nu in en ontvang ca. vier keer per jaar het laatste nieuws.

> Lees de nieuwsbrief