Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Kick-off 13 oktober

Kick Off NBT

De kick-off van het Nationaal Water- en Bodemtraineeship is misschien wel het meest feestelijke moment in het jaar: een dag van wederzien, gezelligheid, afscheid en kennismaking. Waar huidige trainees, alumni, het programmabureau en de trainers elkaar ontmoeten.

Het Nationaal Water- en Bodemtraineeship groeit. In aantal trainees, opdrachtgevers, het netwerk en programma. Tijdens de officiële kick-off op vrijdag 13 oktober jl. ging het programma voor alweer de 15e lichting van start. 14 licht gespannen, enthousiaste en vooral nieuwsgierige bodem- en watertrainees verwelkomde wij op vrijdagochtend in Stadskasteel Oudaen, te Utrecht. Deze monumentale locatie gaf de feestelijke dag een waardig randje.

Samen met de trainers Bas en Angelique introduceerden wij het programma en maakten we aan de hand van de ‘landkaart' kennis met elkaar. Door jezelf op een denkbeeldige kaart van Nederland (of België) te plaatsen, aan de hand van vragen als: waar ben je geboren, waar heb je gestudeerd, waar woon je nu?, werd in korte tijd de levensloop van trainees inzichtelijk. Aan de hand van een foto-opdracht in groepsverband gingen de trainees aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en thema's uit de trainingen (vastgelegd op camera): waar ligt jouw kracht en welke leerdoelen zijn op jou van toepassing?

Terwijl NWT/NBT15 aftrapte met de eerste training, nam NWT11 op een wel heel leuke wijze afscheid van het programma. Aan de hand van een fysieke work-out maakte bokscoach Berend Oosterhuis - geheel in de filosofie van het traineeship - de teamrollen, individuele rollen en behoeften inzichtelijk middels een bokstraining. "Elkaar durven raken is de tegenhanger die teams geweldig maakt. Hier ligt een mooie metafoor met boksen: ‘voor de één betekent dat: durven raken, niet te aardig zijn. Voor de ander betekent dat: niet kwetsen." Dit geeft direct weer hoe iedere trainee anders in een situatie staat en dit een groepsdynamiek teweeg brengt. Oftewel elk mens en elke situatie is uniek en dat moeten wij vooral accepteren en benutten. Kortom: een mooie en passende afsluiting voor NWT11 van twee bijzondere jaren.

Na een introductie van Ontdek de Sector voor NWT/NBT13 ondersteund door eerdere projecten van trainees, was het na een intensieve maar leuke dag tijd voor een welverdiende borrel. Dit is het moment waar iedereen op wacht: elkaar na lange of korte tijd weer spreken onder het genot van een hapje en een drankje. Al met al een mooie aftrap van een nieuw traineejaar! Welkom allemaal!


Agenda najaar 2017overzichtVIC excursie Jong STRO...


> Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je nu in en ontvang ca. vier keer per jaar het laatste nieuws.

> Lees de nieuwsbrief