Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Trainee

Werk met jouw talent

Werk met talent

Kwaliteit gegarandeerd

Het Nationaal Bodemtraineeship werkt uitsluitend met gemotiveerde ‘high potentials' die zich vol willen inzetten voor een sterke start binnen het bodemwerkveld. Hieraan ligt een strenge selectieprocedure ten grondslag.

Onze selectieprocedure ziet er als volgt uit:

1. Selectiegesprek

Alleen kandidaten voor wie we concreet toekomst zien binnen het Nationaal Bodemtraineeship, nodigen we uit voor een selectiegesprek. Tijdens het gesprek beoordelen wij iedere kandidaat aan de hand van competentiegerichte vragen, ambitie in persoonlijke ontwikkeling en een open houding in de bodemsector.

2. Teamroltest en competenties

Voorafgaand aan het gesprek doet elke kandidaat een teamroltest. Ook brengen we de competenties in beeld. Wat wil de kandidaat ontwikkelen tijdens zijn traineeship? Wat ziet de kandidaat als zijn talent en toegevoegde waarde?

3. Referenten

Elke kandidaat moet twee referenten aanleveren. Deze kunnen door een toekomstige opdrachtgever worden benaderd voor meer informatie over de kandidaat.

4. Selectieochtend

Wie de kandidatenpool haalt, doet mee aan een proeftraining. Daarin leert de kandidaat meer over het traineeprogramma en beoordelen wij samen met een van de trainers of een traineeship inderdaad bij de kandidaat past.

5. Professionele match

De match tussen kandidaat en potentiële werkgever wordt gemaakt door HR-professionals die dit werk dagelijks doen.

6. U beslist

Uiteindelijk beslist u uiteraard zelf of een kandidaat geschikt is voor uw organisatie. Hiervoor kunt u één of twee gesprekken en eventueel een assessment (laten) afnemen.

Uw werknemer als trainee

Wellicht heeft u al een talent in huis. In dat geval kunt u hem of haar ook laten meedoen aan het Nationaal Bodemtraineeship, en maken we graag kennis. We nodigen hem of haar uit voor een selectiegesprek en een selectieochtend, zodat we erachter kunnen komen of er een match is.

> De voordelen
Lees hier de voordelen voor organisaties om deel te nemen aan het NBT.

> Kwaliteit gegarandeerd
Wij leveren graag kwaliteit en doen hier veel voor. Lees hier hoe wij dat aanpakken.

> Werkwijze
Aansluiten bij het NBT is eenvoudig. Lees hier over onze werkwijze voor een vruchtbare en langdurige samenwerking.

> Huidige deelnemers
Bekijk hier bij welke opdrachtgevers onze trainees momenteel actief zijn.

> Traineewerkplek regelen
Heb je een mogelijke traineefunctie? Of zie je het NBT als kans voor een jonge collega? Laat het weten en we nemen contact op voor de mogelijkheden en voorwaarden.