Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Kwaliteit gegarandeerd

Het Nationaal Bodemtraineeship werkt uitsluitend met gemotiveerde jonge starters die zich vol willen inzetten voor een sterke start binnen het bodemwerkveld. Hieraan ligt een zorgvuldige selectieprocedure aan ten grondslag. Deze ziet er als volgt uit:

1. Selectiegesprek

Tijdens het gesprek beoordelen wij iedere kandidaat op motivatie om met persoonijk leiderschap aan de slag te gaan en aantoonbare interesse in het bodemwerkveld.

2. Teamroltest en leerdoelen

Voorafgaand aan het gesprek doet elke kandidaat een teamroltest. Ook brengen we samen met hen de leerdoelen in beeld. Wat wil de kandidaat ontwikkelen tijdens zijn/haar traineeship? Wat ziet de kandidaat als zijn/haar talent en toegevoegde waarde?

3. Referenten

Elke kandidaat moet twee referenten aanleveren. Deze kunnen door een toekomstige opdrachtgever worden benaderd voor meer informatie over de kandidaat.

4. Selectieochtend

Wie een goede indruk achterlaat na het selectiegesprek wordt uitgenodigd voor een proeftraining. Daarin leert de kandidaat meer over het traineeprogramma en beoordelen wij samen met een van de trainers of een traineeship bij de kandidaat past.

5. Professionele match

Op basis van persoonlijkheid en CV maken wij de match tussen kandidaat en potentiële opdrachtgever.

6. U beslist

Uiteindelijk beslist u uiteraard zelf of een kandidaat geschikt is voor uw organisatie. Hiervoor kunt u één of twee gesprekken en eventueel een assessment (laten) afnemen.

Uw werknemer als trainee

Wellicht heeft u al een talent in huis. In dat geval kunt u hem of haar ook laten meedoen aan het Nationaal Bodemtraineeship, en maken we graag kennis. We nodigen hem of haar uit voor een selectiegesprek en de selectieochtend, zodat we erachter kunnen komen of er een match is.

> De voordelen
Lees hier de voordelen voor organisaties om deel te nemen aan het NBT.

> Kwaliteit gegarandeerd
Wij leveren graag kwaliteit en doen hier veel voor. Lees hier hoe wij dat aanpakken.

> Werkwijze
Aansluiten bij het NBT is eenvoudig. Lees hier over onze werkwijze voor een vruchtbare en langdurige samenwerking.

> Huidige deelnemers
Bekijk hier bij welke opdrachtgevers onze trainees momenteel actief zijn.