Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Werkwijze

We selecteren een aantal kandidaten die in onze ogen een aanvulling voor uw organisatie kunnen zijn. Vervolgens geeft u aan welke kandidaten u wilt uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. U kunt ook zelf een werknemer voordragen voor een traineeship. Die kandidaat verwelkomen we graag voor een selectiegesprek. We richten ons bij het werven van trainees op starters (HBO-WO opleiding) met een passie voor het bodemwerkveld.

Uw wens, onze uitdaging

Wij komen graag persoonlijk kennismaken om uw verwachtingen en wensen in kaart te brengen. Vervolgens stellen we een functieprofiel op voor de te werven trainee. Hierbij spelen criteria als opleiding en ervaring, maar ook sociale vaardigheden en ambities een rol.

Selectie

Op basis van het profiel maken wij een voorselectie van de kandidaten uit onze pool. Vervolgens kunt u zelf aangeven welke kandidaten u wilt uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Om zo goed mogelijk aan de vraag van onze opdrachtgevers te kunnen voldoen is het Nationaal Bodemtraineeship continu bezig met het werven van nieuwe kandidaten voor het traineeprogramma.

Overeenkomst opstellen

Geschikte kandidaat gevonden? Dan stellen we in principe een overeenkomst op voor de duur van twee jaar. Er zijn verschillende manieren waarop we met elkaar in zee kunnen. Je kunt de trainee zowel detacheren als zelf in dienst nemen. Het spreekt voor zich dat de bijbehorende vergoedingen afhankelijk zijn van de wensen en verwachtingen. We lichten deze ‘spelregels' van het traineeship graag toe.

Een bodemtrainee in dienst

Voor het traineeship is het belangrijk dat u naast een ingerichte werkplek ook een interne begeleider aanwijst. Deze helpt de trainee op weg en stuurt eventueel bij tijdens zijn werk en deelname aan projecten. Tijdens het traineeship werkt de trainee vier dagen bij uw organisatie en volgt één dag in de week (op vrijdag) het traineeprogramma.

Gerichte begeleiding

Vanuit het programmabureau bieden wij gerichte begeleiding.
Gedurende het tweejarig traineeship bezoeken we de trainee en begeleider binnen de organisatie vier keer. In die (evaluatie)gesprekken bespreken we de ervaringen, de (gerealiseerde) leerdoelen, de openstaande (of nieuwe) uitdagingen en alles wat verder nog ter tafel komt.

Los van de vaste evaluatiemomenten adviseren en ondersteunen we bij de traineeprojecten. Zo zorgen we ervoor dat de traineeprojecten enerzijds waardevol zijn voor de organisatie, en anderzijds een interessante en concrete opdracht vormen voor de trainees.

Na het traineeship

Bent u tevreden over de trainee? Dan wilt u hem of haar wellicht langer aan de organisatie binden. Dat kan: na de traineeperiode bent u geheel vrij om de trainee een contract aan te bieden. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt daarbij formeel geen rol meer.

Kwaliteitswaarborging

De kwaliteit van het Nationaal Bodemtraineeship wordt verzorgd door de mensen achter het Nationaal Watertraineeship, die zich al ruim 8 jaar met succes inzetten om jonge talenten een goede start van hun carrière te bieden.

De kwaliteit van het traineeship voor u als organisatie wordt nauwlettend gemonitord door een ervaren organisatieadviseur.

Meer informatie over de personen achter het traineeship vindt u bij Ons Verhaal.

> De voordelen
Lees hier de voordelen voor organisaties om deel te nemen aan het NBT.

> Kwaliteit gegarandeerd
Wij leveren graag kwaliteit en doen hier veel voor. Lees hier hoe wij dat aanpakken.

> Werkwijze
Aansluiten bij het NBT is eenvoudig. Lees hier over onze werkwijze voor een vruchtbare en langdurige samenwerking.

> Huidige deelnemers
Bekijk hier bij welke opdrachtgevers onze trainees momenteel actief zijn.