Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Trainee

Werk met jouw talent

Werk met talent

Werkwijze

We selecteren een aantal kandidaten die in onze ogen een aanvulling voor uw organisatie kunnen zijn. Vervolgens geeft u aan welke kandidaten u wilt uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.
U kunt ook zelf een werknemer voordragen voor een traineeship. Die kandidaat verwelkomen we graag voor een selectiegesprek.

We richten ons bij het werven van trainees op de 'high potentials'; jonge afgestudeerden met veel ambitie en enthousiasme voor het bodemwerkveld. Dit zorgt ervoor dat u een jonge, zeer gemotiveerde werknemer aanneemt die niet alleen over veel actuele, op hbo of universiteit opgedane kennis beschikt, maar ook de nodige extra's meebrengt.

Uw wens, onze uitdaging

We komen langs om u en de organisatie te leren kennen. We geloven dat dit de slagingskans van het traineeship aanzienlijk vergroot. Kennen we uw verwachtingen? Dan stellen we een functieprofiel op voor de te werven trainee. Hierbij spelen harde criteria een rol (zoals opleiding en ervaring), maar ook de sociale vaardigheden en ambities.

Selectie

Op basis van het profiel maken wij een voorselectie van de voorgeselecteerde kandidaten die op dat moment beschikbaar zijn. Vervolgens kan u zelf aangeven welke van de kandidaten u wilt uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Om zo goed mogelijk aan de vraag van onze opdrachtgevers te kunnen voldoen, is het Nationaal Bodemtraineeship continu bezig met het werven van nieuwe kandidaten voor het trainee programma.

Overeenkomst opstellen

Geschikte kandidaat gevonden? Dan stellen we in principe een overeenkomst op voor de duur van twee jaar. Er zijn verschillende manieren waarop we met elkaar in zee kunnen. Je kunt de trainee zowel detacheren als zelf in dienst nemen. Het spreekt voor zich dat de bijbehorende vergoedingen afhankelijk zijn van de wensen en verwachtingen. We lichten deze ‘spelregels' van het traineeship graag toe.

Een bodemtrainee in dienst

Voor het traineeship is het belangrijk dat u naast een ingerichte werkplek ook een interne begeleider aanwijst. Deze helpt de trainee op weg en stuurt eventueel bij tijdens zijn werk en deelname aan projecten. Tijdens het traineeship volgt de Bodemtrainee één dag in de week (vrijdag) het traineeprogramma. Onze programmamanager bewaakt ondertussen de kwaliteit van het traineeship in uw organisatie.

Gerichte begeleiding

Tijdens het traineeship bezoeken we de trainee en begeleider binnen de organisatie vier keer. In die (evaluatie)gesprekken bespreken we de ervaringen, de gerealiseerde doelen, de openstaande (of nieuwe) uitdagingen en alles wat verder nog ter tafel komt.

Los van de vaste evaluatiemomenten adviseren we u over de projecten waarbij de trainee betrokken wordt. Daarbij brengen we onder andere de succesfactoren en afbreukrisico's in kaart. Zo zorgen we ervoor dat de projecten enerzijds waardevol zijn voor de organisatie, en anderzijds een interessante en concrete opdracht vormen voor de trainees.

Na het traineeship

Bent u tevreden over de trainee? Dan wilt u hem of haar wellicht langer aan de organisatie binden. Dat kan: na de traineeperiode bent u geheel vrij om de trainee een contract aan te bieden. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt daarbij formeel geen rol meer.

Kwaliteitswaarborging

De kwaliteit van het bodemtraineeship wordt verzorgd door de mensen achter het Nationaal Watertraineeship, die zich al ruim 5 jaar met succes inzetten om jonge watertalenten een goede start van hun carrière te bieden.

De kwaliteit van het traineeship voor u als organisatie wordt nauwlettend gemonitord door een ervaren organisatieadviseur.

Meer informatie over de personen achter het traineeship vindt u bij Ons Verhaal.

> De voordelen
Lees hier de voordelen voor organisaties om deel te nemen aan het NBT.

> Kwaliteit gegarandeerd
Wij leveren graag kwaliteit en doen hier veel voor. Lees hier hoe wij dat aanpakken.

> Werkwijze
Aansluiten bij het NBT is eenvoudig. Lees hier over onze werkwijze voor een vruchtbare en langdurige samenwerking.

> Huidige deelnemers
Bekijk hier bij welke opdrachtgevers onze trainees momenteel actief zijn.

> Traineewerkplek regelen
Heb je een mogelijke traineefunctie? Of zie je het NBT als kans voor een jonge collega? Laat het weten en we nemen contact op voor de mogelijkheden en voorwaarden.