Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Ons verhaal

Jongeren met een brede blik en een inhoudelijke interesse in bodem, die over de grenzen van de werkvelden heen willen stappen. Het Nationaal Bodemtraineeship biedt starters op de arbeidsmarkt de kans om zich te ontwikkelen tot professionals die klaar zijn om de toekomst van bodem en ondergrond te helpen vormgeven.

Ontstaan

Het Nationaal Bodemtraineeship is een initiatief van diverse partijen uit het werkveld, waarbij nauw wordt samenwerkt met het Nationaal Watertraineeship. Het bodemtraineeship wordt gesteund onder andere het Uitvoeringsprogramma Bodemconvenant, initiatief Bewust Bodemgebruik, JongSTRONG en Bodem+. Door de samenwerking met het Nationaal Watertraineeship kan optimaal gebruik worden gemaakt van de ervaringen uit de watersector, en kunnen de verbindingen tussen de werkvelden van water en bodem en ondergrond kunnen worden versterkt.

Doel

Het doel van het bodemtraineeship is tweeledig: enerzijds biedt het programma voor afgestudeerden met een interesse in bodem de kans om zich snel en onder goede begeleiding te ontwikkelen en om al op jonge leeftijd een breed netwerk op te bouwen, anderzijds is het voor de sector een mogelijkheid om jong talent aan te trekken en te binden. Jongeren met een brede blik op bodem zijn immers hard nodig om de bodemsector toekomstbestendig te maken.

In het traineeship kunnen jongeren in de bodemsector zich in 2 jaar ontwikkelen tot een zelfsturende professionals met een brede blik op bodem. Zo is de sector zeker van een betrouwbare instroom van jong talent, en helpen we jonge professionals op weg naar een succesvolle carrière in de bodemsector.

> Programma
Lees hier over het speciaal voor het bodem- en ondergrondwerkveld ontwikkelde programma van twee jaar.

> Onze trainees
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> Deelnemende organisaties
Door het hele land en vanuit alle hoeken van de bodemsector doen organisaties mee met het NBT! Ontmoet onze opdrachtgevers.

> Projecten
De trainees werken gezamenlijk aan uitdagende en diverse projecten van deelnemende organisaties. Lees hier de projectverslagen!

> Ontdek het Werkveld
Ook netwerkorganisaties, politiek, congressen én beurzen vormen een actieve bodemsector in Nederland. Kennismaken met deze netwerken en belangrijke personen is ook onderdeel van het NBT.

> Mensen achter het NBT
Samenwerken staat centraal. Ontmoet het team, maar ook de trainers, partners en ambassadeurs.

> Programmabureau