Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Provincie Gelderland

Provincie Gelderland logo

Joris Tiffany

Trainee Joris Rooiman bij de Provincie Gelderland is werkzaam binnen het programma Bodem en Ondergrond, waar het accent ligt op het verbeteren van de kwaliteit van het water- en bodemsysteem. Enkele voorbeelden van projecten waarbij de trainee is betrokken: het stimuleren van bodemenergie en het opstellen van een aanpak om de agrarische sector te verduurzamen. Daarnaast ondersteunt de trainee bij het bouwen en onderhouden van een breed netwerk, zowel in de publieke sector als bij overheden, door onder andere een uitvoerende rol in het Gelders Ondergrond Overleg (GOO). Sinds 2019 is ook Tiffany Pergens bodemtrainee bij de Provincie Gelderland.

Het GOO is een samenwerking tussen gemeenten, waterschappen, omgevingsdiensten en de provincie uit het bodem- en ondergrondwerkveld. Binnen het GOO worden projecten gerealiseerd die betrokken partijen ondersteunen in het uitvoeren van hun taken. Naast de inhoud, ligt er binnen het GOO ook een organisatie-opgave om partijen met elkaar te verbinden. Kennisontwikkeling, kennisdeling en netwerken staan centraal.


Omgevingsdienst Midden...overzichtWaterschap Aa en Maas ...


> Programma
Lees hier over het speciaal voor het bodem- en ondergrondwerkveld ontwikkelde programma van twee jaar.

> Onze trainees
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> Deelnemende organisaties
Door het hele land en vanuit alle hoeken van het bodemwerkveld doen organisaties mee met het NBT! Ontmoet onze opdrachtgevers.

> Projecten
De trainees werken gezamenlijk aan uitdagende en diverse projecten van deelnemende organisaties. Lees hier de projectverslagen!

> Mensen achter het NBT
Samenwerken staat centraal. Ontmoet het team, maar ook de trainers en partners.

> Programmabureau

> Privacyreglement