Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Tiffany Pergens

Provincie Gelderland

Sinds kind heb ik een grote passie en betrokkenheid voor de leefomgeving. Om deze reden koos ik in 2012 voor de opleiding Urban Design (HBO). Vervolgens ben ik doorgestroomd naar Planologie waarbij ik mij gespecialiseerd heb in water en natuuropgaven. Voor een persoonlijke verdiepingsslag heb ik in 2016 er bewust voor gekozen om een master opleiding te volgen (Cities, Water & Climate Change). Tijdens mijn studies heb ik onderzoeken gedaan naar ruimtelijke kwaliteit, ruimtelijke inpassingen, klimaatadaptatie, hoogwaterveiligheid en grensoverschrijdende samenwerkingen.

Naast mijn studie heb ik onder andere gewerkt bij een zelfstandig adviesbureau op het gebied van duurzaamheid (energietransitie) en heb ik diverse stages gedaan. Deze ervaringen gaven mij inzichten in de rol die ik als een professional zou kunnen vervullen: een beleidsondernemende rol waarbij ruimte bestaat om kansen actief op te pakken en de juiste partijen verbinden. Mijn wens was om deze rol met passie te kunnen vervullen. Hiernaast ben ik altijd op zoek naar ontplooiing waardoor dit traineeship een mooie kans is. De aandacht voor persoonlijke ontwikkeling waarbij ruimte bestaat voor zelfinzichten, reflectie en groei zijn zeer waardevol voor mij.

Het traineeship & mijn ervaringen

Bij het traineeship werden mijn passies & wensen gekoppeld aan de kansen bij de provincie Gelderland. Ik ben dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Bij de provincie Gelderland kan ik mijzelf verder ontwikkelen en een verbindende rol tussen water, energie en bodem opgaven vervullen. Daarnaast werk ik aan het omgevingsmanagement rondom geothermie projecten. Het bewust bezig zijn met je eigen talenten vind ik een waardevolle toevoeging van het traineeship. Tot slot heb je de kans om jezelf en een organisatie écht te leren kennen met het traineeship in twee jaar tijd. Dit vind ik persoonlijk zeer waardevol en echt een verrijking van mijn bewustzijn. Het traineeship biedt een waardevolle basis waarop je goed kan bouwen voor de toekomst!

Tiffany is trainee van april 2019 tot april 2021.


Louise de HaasoverzichtLara Rodenburg


> NBT/NWT18
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> NBT/NWT16
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> NBT/NWT15
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> Alumni
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!