Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Project 3D leefomgeving provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland

Voor het oplossen van vraagstukken rondom klimaat, energie en woningbouw heeft de provincie Zuid-Holland kennis nodig over de bodem. 3D-visualisaties van de ondergrond zouden de communicatie en besluitvorming rondom deze vraagstukken kunnen vergemakkelijken. Maar hoe?

Het project 3D leefomgeving heeft twee prijzen ontvangen voor "Meest Innovatieve Project" en de "Publieksprijs". Voor het oplossen van vraagstukken rondom klimaat, energie en woningbouw heeft de provincie Zuid-Holland kennis nodig over de bodem. 3D-visualisaties van de ondergrond zouden de communicatie en besluitvorming rondom deze vraagstukken kunnen vergemakkelijken. Maar hoe?

In dit project is uitgezocht wat de behoeften zijn aan 3D-visualisaties binnen de provincie Zuid-Holland, en wat er door andere sectoren aan 3D-visualisaties zijn ontwikkeld.

Resultaten

Zo kwam het eindproduct tot stand waarin vraag en aanbod voor verschillende type gebruikers aan elkaar zijn gelinkt. Het eindproduct krijgt aandacht op bestuurlijk niveau en op basis daarvan wordt gekeken of er een 3D-visualisaties kan worden ontwikkeld.

Projectteam

* Michiel Feijt (Provincie Zuid-Holland, projectleider)
* Janneke Moors (Oasen)
* Thijs IJpelaar (Waterschap Aa en Maas)
* Freek van der Weele (Unie van Waterschappen)


Project Loodverontrein...overzichtInventarisatie bodempr...


> Programma
Lees hier over het speciaal voor het bodem- en ondergrondwerkveld ontwikkelde programma van twee jaar.

> Onze trainees
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> Deelnemende organisaties
Door het hele land en vanuit alle hoeken van het bodemwerkveld doen organisaties mee met het NBT! Ontmoet onze opdrachtgevers.

> Projecten
De trainees werken gezamenlijk aan uitdagende en diverse projecten van deelnemende organisaties. Lees hier de projectverslagen!

> Mensen achter het NBT
Samenwerken staat centraal. Ontmoet het team, maar ook de trainers en partners.

> Programmabureau

> Privacyreglement