Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

VICOE

Vier Nationaal Bodemtrainees haken aan bij het project VICOE (Vitale Circulaire Organische Economie). Binnen het project VICOE worden reststromen opgewaardeerd van ‘afval' tot grondstoffen voor bodemverbetering en andere producten, zoals energie en materialen. Met name compost en ander organisch materiaal worden lokaal weer gebruikt om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren.

Deze duurzame doelstellingen van VICOE lijken binnen de ambities van de Provincie Noord-Brabant te vallen. VICOE hoopte dan ook op ondersteuning van de provincie om de (on)mogelijkheden van de verschillende delen van het project nader te onderzoeken en aan elkaar te koppelen om uiteindelijk een werkend, circulair systeem op te zetten. Echter, tot nog toe liep VICOE tegen verschillende problemen aan, waardoor er geen concrete ondersteuning volgde vanuit de provincie.

Om toch een samenwerking tussen VICOE en de provincie op gang te brengen, gingen vier Bodemtrainees met elkaar de uitdaging. En met succes! Het eindresultaat van het project was een advies, een opzet voor een plan van aanpak en een samenwerkingsintentie. De samenwerkingsintentie is op 12 oktober door de samenwerkende partijen getekend op het Provinciehuis. De werkgevers waren enthousiast en kunnen met frisse moed verder aan het uitrollen van VICOE.

Projectteam en opdrachtgever

De trainees die aan het project werken:

  • Merel Hondebrink (Provincie Noord-Brabant), Projectleider
  • Rogier Pronk (Provincie Zuid-Holland)
  • Cirsten Zwaagstra (BioClear)
  • Tom Kuyper (MWH-Global)

Opdrachtgever: Provincie Noord-Brabant, VICOE

Dit project is uitgevoerd van juli - oktober 2016


Verder met de BRKoverzichtBodemenergie en warmte...


> Programma
Lees hier over het speciaal voor het bodem- en ondergrondwerkveld ontwikkelde programma van twee jaar.

> Onze trainees
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> Deelnemende organisaties
Door het hele land en vanuit alle hoeken van het bodemwerkveld doen organisaties mee met het NBT! Ontmoet onze opdrachtgevers.

> Projecten
De trainees werken gezamenlijk aan uitdagende en diverse projecten van deelnemende organisaties. Lees hier de projectverslagen!

> Mensen achter het NBT
Samenwerken staat centraal. Ontmoet het team, maar ook de trainers en partners.

> Programmabureau

> Privacyreglement