Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Ons aanbod

Twee jaar lang werk je vier dagen per week bij een organisatie in het bodemwerkveld. Denk aan gemeenten, advies- en ingenieursbureaus, waterschappen, provincies, kennisinstellingen, omgevingsdiensten en aannemers.

De vijfde dag volg je het intensieve programma van het Nationaal Bodemtraineeship, bestaande uit een trainingsprogramma en coaching. Daarin werken we aan communicatie, vitaliteit, zelfmanagement, timemanagement en andere vaardigheden.

Daarnaast werk je samen met andere trainees aan uitdagende projecten van onze opdrachtgevers. Je leert dus niet alleen je eigen organisatie kennen, maar ook diverse andere partijen binnen het bodemwerkveld en hun specifieke uitdagingen.

Uiteenlopende functies

Het Nationaal Bodemtraineeship richt zich op het ontwikkelen van een brede blik op bodem en ondergrond. Je leert alle facetten van de bodem kennen, en wordt inhoudelijk sterk op jouw specialisme. Vanzelfsprekend biedt dit doel ruimte aan uiteenlopende functies en persoonlijkheden. Er is dan ook niet één type bodemtrainee. De één zal zich ontwikkelen tot een echte specialist en zich onderscheiden door zijn dieptekennis. De ander verbindt als generalist bodemvraagstukken met bijvoorbeeld ruimtelijke ordening en beleid. Deze diversiteit maakt dat je maximaal kunt leren van je medetrainees vanuit een gedeelde passie voor de bodem en ondergrond.

Vanzelfsprekend zorgt jouw werkplek en het Nationaal Bodemtraineeship voor goede begeleiding. Tegelijkertijd wordt van je verwacht dat je ook zelf persoonlijk leiderschap laat zien en aangeeft waar jouw behoeftes liggen.

Dienstverband

Als trainee werk je in principe fulltime. Daar staan goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris tegenover.

Als bodemtrainee kun je direct in dienst komen bij de opdrachtgever, maar de meesten komen in dienst bij het h20-job (de arbeidsmarktspecialist in de watersector en het uitvoeringsorgaan van het Nationaal Watertraineeship, waar het Nationaal Bodemtraineeship nauw mee samenwerkt).

Het Nationaal Bodemtraineeship biedt geen baangarantie na het tweejarig programma. Maar het is natuurlijk wel een carrièregarantie. De meeste trainees blijven bij de organisatie waar ze als trainee zijn gestart. Kan of wil je dit niet? In twee jaar traineeship creëer je een groot netwerk en natuurlijk helpt iedereen je graag verder bij je volgende stap.

> Zo word je trainee
Lees hier meer informatie over de selectieprocedure.

> Inschrijven
Wil je de trainee-uitdaging aangaan? Schrijf je in!

> Traineevacatures
Schrijf je nu in en start direct met de selectieprocedure!

> Jouw kans
Benieuwd wat het NBT jou kan brengen? Kijk of de visie van het NBT past bij jou!

> Ons aanbod
Geselecteerd? Geweldig! Je bent bodemtrainee! Lees hier wat dat betekent.