Trainee bodemkwaliteit – Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Wil jij je op ministerieel niveau onderdompelen in de Nederlandse bodem- en waterwereld? Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zoekt versterking in de vorm van een bodemtrainee in het team Bodemkwaliteit!

Jouw bijdrage

Als trainee bodemkwaliteit ligt er een afwisselend takenpakket met daarbij een behoorlijke dosis verantwoordelijkheid. Je zult volwaardig meedraaien in het team en wordt gevraagd om mee te werken op verschillende beleidsdossiers afhankelijk van je interesse en je achtergrond. Daarnaast zullen we een beroep doen op je organisatorische vaardigheden voor het organiseren van overleggen en ondersteunen bij beleidsprocessen.

Concrete en actuele dossiers zijn: de problematiek met het toepassen van secundaire grond en bouwstoffen, zoals AEC bodemassen, staalslakken en TGG, herijking van het bodemstelsel en de versterking van het Kwalibo-stelsel (Kwalibo = kwaliteitsborging in het bodembeheer).

Jouw team

Duurzaam en efficiënt gebruik van de bodem en de ondergrond is op dit moment een belangrijk maatschappelijk thema dat veel politieke en maatschappelijke aandacht krijgt. Binnen de afdeling Bodem en Ondergrond houdt ons team zich bezig met het beleid voor het toepassen van (secundaire) grond en bouwstoffen en de bijbehorende regelgeving en de bodembeschermingsmiddelen. We zijn daarbij steeds op zoek naar de juiste balans tussen beschermen en benutten.

Het programma van het Nationaal Bodemtraineeship

Het Nationaal Bodemtraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt trainingen op het gebied van persoonlijke én professionele ontwikkeling, coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een brede blik. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen.

Meer weten?

Neem contact op met Renée Vergouwe +31 6 396 925 38.

 

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalbodemtraineeship.nl

keyboard_arrow_up