Klaar voor een betekenisvolle carrière?

Wat wordt jouw duurzame toekomst? Wil je straks écht van waarde zijn? En ben je bereid om via persoonlijke, professionele en vakinhoudelijke groei jouw carrière een kickstart te geven? Dan is het Nationaal Bodemtraineeship precies wat je zoekt. In twee jaar tijd bereiden we je voor op een betekenisvolle carrière. 

Onze samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van bodem en water. Het oplossen van die vraagstukken vereist leiderschap, het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang en eigen organisatie. Daarom brengt ons traineeship jonge talenten vanuit alle disciplines bij elkaar. Je ontvangt ontwikkelgroepen (waarbij je reflecteert in een kleine groep), trainingen, coaching, intervisie en een themalijn om de sectoren en werkvelden beter te leren kennen. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in het bodem werkveld. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een brede blik en netwerk. Dankzij dit hechte netwerk, dat ieder jaar verder groeit, ontstaan er nieuwe samenwerkingsverbanden binnen en buiten het werkveld en ontstaan er verrassende oplossingen voor een duurzame toekomst, jouw duurzame toekomst! 

We hebben twee belangrijke drijfveren: de ontwikkeling van jong talent en de zorg voor onze planeet. We realiseren ons dat we niet kunnen blijven denken en werken zoals we nu doen, dat we nieuwe systemen moeten ontwikkelen. Dat vereist een frisse blik, het vermogen om over grenzen heen te kijken en integrale samenwerking.  

Wij selecteren en ontwikkelen jonge talenten tot een hecht netwerk van professionals die het verschil maken in de duurzame transitie. In onze traineeprogramma’s leer je over grenzen heen kijken en werk je vanuit verschillende organisaties integraal samen aan bodem-, water- en energievraagstukken.  

Tijdens jouw traineeship leer je zowel het bodemveld als jezelf goed kennen. Dit komt mede door de vier projecten die je op de vrijdagen gaat doen, waarvan drie bij andere organisaties dan jouw eigen organisatie. Daardoor beschik je na twee jaar bij dezelfde werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Maar om eerlijk te zijn: eigenlijk begin je daar bij ons al aan. 

 

Hoe werkt het?

Voor de start van het traineeship begin je met het vinden van een baan. Samen met jou zoeken we in ons brede netwerk naar een baan die aansluit bij jouw profiel en persoonlijke ambities. Je kan ons helpen door ook in je eigen netwerk te zoeken. Zo zet je direct je eerste stappen in de bodemwereld. Mocht het wenselijk zijn doen we dit doormiddel van het pre-traineeship.  

Het pre-traineeship start na het doorlopen van de selectieprocedure. Dit is een programma van drie dagdelen waarin we je in kleine groepjes héél gericht ondersteunen bij het vinden van de baan die bij je past. Dit ‘aanloopje’ blijkt heel waardevol voor starters die eigenlijk nog niet zo goed weten wat ze willen, of die solliciteren gewoon heel spannend vinden. 

Na het pre-traineeship begint het echte traineeship. We beloven je niet zomaar een vliegende start van je carrière. Je zult namelijk zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Vanaf dag één ga je als afgestudeerde hbo’er of wo’er aan de slag bij een organisatie die ertoe doet.  

Tweejarig programma

Je traineeship start in april of oktober en duurt twee jaar. Daarin maak je vanuit het werkveld uitgebreid kennis met de bodemwerkveld. Daarnaast leiden we je persoonlijk, vakinhoudelijk en professioneel op, en kom je elke vrijdag samen met onze andere trainees. 

Die vrijdagen staan in het teken van jou! We gaan aan de slag met reflectie, persoonlijke groei, kennisdeling en onderlinge kennismaking. Daardoor leer je niet alleen jezelf, je mede trainees en het werkveld goed kennen, maar bouw je ook in zeer korte tijd een waardevol netwerk op. En juist naar die talenten zijn organisaties in het bodemveld hard op zoek. 

De sleutel tot impact maken op anderen, werk en de leefomgeving ben jij immers zelf. 

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van ons traineeship en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! We vertellen je graag meer.

Vacatures

Benieuwd naar onze vacatures? Bekijk ze hier.

Agenda

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up