“Uit elke training pik ik toch weer iets op”

Joost Boerrigter (Drents Landschap)

Trainee Joost Boerrigter werkt als rentmeester bij Drents Landschap. Tijdens zijn sollicitatie hoorde hij dat hij naast zijn baan het Nationaal Bodemtraineeship mocht gaan doen.

“Iedereen is lekker open minded, aardig en benaderbaar”

Trainee Tjitske Dalderup

Boswachter worden. Veel mensen fantaseren er weleens over, maar voor Tjitske Dalderup bleef het niet bij (dag)dromen. Zij is sinds ruim een half jaar Junior boswachter Ecologie bij Natuurmonumenten in Oisterwijk.

“De combinatie van verdieping en verbreding is uniek”

Trainee Anna van der Enden

Als afgestudeerd bestuurskundige heeft Anna van der Enden geen technische achtergrond, zoals de meeste van haar mede-trainees. Toch koos ze na haar afstuderen voor het NBT. Met als belangrijkste reden: de aandacht voor persoonlijk leiderschap.

“Bodem raakt de grote uitdagingen van deze tijd”

Alumnus Luytzen Woudstra

In 2016 begon hij met het NBT bij adviesbureau Stantec. Maar tegenwoordig werkt Luytzen Woudstra bij ERM, waar hij klanten adviseert over bodemgerelateerde vraagstukken. Wat het traineeship hem heeft opgeleverd? Vooral een breed perspectief op de bodemsector en een relevant netwerk.

“Bij het NBT weten ze precies wat er speelt”

Alumnus Joris Rooiman

Als bestuurskundige kwam Joris Rooiman bij toeval in de ‘bodemwereld’ terecht. Hij studeerde af op het onderwerp besluitvorming in de bodem en ondergrond bij het Centrum Ondergronds Bouwen (COB). Toen iemand hem daar op het Nationaal Bodemtraineeship wees, besloot hij zich aan te melden.

keyboard_arrow_up