Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Grondboorkampioenschap 2018!

In oktober hebben we met een team vanuit het Nationaal Bodemtraineeship meegedaan met de Nationale Kampioenschappen Grondboren in Wageningen. Deze kampioenschappen worden jaarlijks georganiseerd door de Wageningse studievereniging Pyrus, het NWT/NBT is sponsor van dit evenement. Doel is om een Edelmann boor zo snel mogelijk tot de handvaten in de grond te krijgen, op een zware kleigrond.

Als team deden we mee met de bedrijvencompetitie, waardoor we eerst konden afkijken bij de studenten, en konden genieten van de BBQ en een biertje. De eerste ronde waren we nog niet helemaal op elkaar ingespeeld en opgewarmd en verloren we helaas. De tweede ronde ging dit stukken beter, ook omdat ons geheime wapen Jaap was gearriveerd, en wonnen we! De winst was extra zoet, omdat we wonnen van het team van oudtrainee Leon. Helaas was dit net niet goed genoeg om ons te kwalificeren voor de finales. Onze tegenstanders waren dan ook bijna allemaal personen die voor hun werk dagelijks boren, daar konden wij als ‘kantoorpikkies' niet tegenop.
Voor volgend jaar dan ook de suggestie: We moeten vooraf trainen! En natuurlijk meedoen met meer teams! Meedoen is belangrijker dan winnen, en de grondboorkampioenschappen zijn een goed en verantwoord excuus om een achter je bureau vandaan te komen!


BodembewustzijnoverzichtEen bodemtrainee voor ...


> Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je nu in en ontvang ca. vier keer per jaar het laatste nieuws.

> Lees de nieuwsbrief