Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Symposium Bodem Breed

Op 29 november waren we van de partij op het jaarlijkse symposium Bodem Breed bij Rijkswaterstaat in Utrecht. Een mooie dag, want we waren hier niet alleen aanwezig als bezoeker, we organiseerden ook samen met KOBO-HO (Kennis- en Onderwijscentrum Bodem en Ondergrond voor het Hoger Onderwijs) een workshop, getiteld: ‘Jong elan voor een vernieuwende bodemwereld'. De workshop leidde zowel bij werkgevers als studenten uit het veld tot enthousiasme en nieuwe inzichten.

Genoeg te doen

Zoals bekend, is er een hoop te doen in en om de bodem en daar zijn natuurlijk professionals voor nodig. Onze workshop draaide dan ook om de vraag: hoe betrekken we meer jongeren bij het werkveld? Aanwezigen die werkzaam zijn bij organisaties zoals het RIVM, Sweco en IDDS, bleken best wel eens wakker te liggen van de vraag of er wel genoeg jongeren geïnteresseerd zijn in ‘een baan in de bodem'. De jongeren, waaronder studenten en young professionals met een achtergrond in onder andere de civiele techniek, archeologie en planologie, waren benieuwd wat er dan zoal mogelijk is in het werkveld. En dat bleek meer te zijn dan gedacht! Alle aanwezigen waren enthousiast over de onderwijsprogramma's die we als Nationaal Bodemtraineeship en KOBO-HO presenteerden.

Twee programma's voor jonge professionals

Jaap Feil, van het Nationaal Bodemtraineeship, gaf een mooie presentatie over het Nationaal Bodemtraineeship; een tweejarig programma waarin jonge professionals bij een vaste opdrachtgever ervaring opdoen in het werkveld. Geert Roovers, kartrekker van KOBO-HO, vertelde vervolgens iets over de minor Bodem en Ondergrond die is ontwikkeld in samenwerking met vijf hogescholen in Nederlanden die eenmaal per jaar wordt aangeboden in Deventer. Beide programma's zijn bedoeld om jong talent een vliegende start te geven in hun bodemcarrière.

Speeddaten

Na de pitches van studenten en werkgevers uit het werkveld, was het voor iedereen tijd om in actie te komen. Tijd om te speeddaten... In korte ontmoetingen vroegen werkgevers en jonge professionals elkaar de oren van het hoofd. Zo hoor je nog eens wat! Jongeren waren verbaasd over hoeveel er te doen is in het bodem- en ondergrondwerkveld. Werkgevers waren enthousiast over de gedrevenheid en de nieuwsgierigheid van de jongeren.

Of uit het speeddaten serieuze lange relaties voort zullen komen, moet nog blijken. In ieder geval zijn de eerste contacten gelegd en zijn er telefoonnummers uitgewisseld. Jongeren en werkgevers hebben elkaar op de radar en daar gaat het om!


Verslag Jong Professio...overzichtSamenwerking met KOBO-...


> Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je nu in en ontvang ca. vier keer per jaar het laatste nieuws.

> Lees de nieuwsbrief