Activiteitencommissie op volle toeren! (copy)

Wat door velen als een van de grote meerwaarde van het Nationaal Watertraineeship wordt genoemd is de contacten die je opdoet met je mede-traineegenoten. En daarom worden er, naast de trainingen en projecten, ook activiteiten georganiseerd door de activiteitencommissie. Dit varieert van inhoudelijke activiteiten, zoals lezingen en workshops, tot informele activiteiten zoals borrels. Hierbij een korte terugblik op de afgelopen activiteiten, en vooral ook een vooruitblik naar de komende activiteiten!

Schaatsclinic en spelletjesavond
Op een koude winteravond in december hebben we met een groepje sportievelingen de schaatsen ondergebonden voor een schaatsclinic in de Uithof in Den Haag. IJs is natuurlijk gewoon bevroren water, dus de link is snel gelegd. Na wat praktische tips en tricks ging iedereen een stuk zelfverzekerder het ijs uiteindelijk weer af. Ook hebben we de avond voorafgaand aan het KNW-najaarscongres een heuse spelletjesavond georganiseerd in Zwolle. Dit was niet alleen gezellig maar ook handig, omdat veel trainees in Zwolle een slaapplek hadden geregeld en zo de dag erna direct door konden gaan naar het congres.

Snowtrip
Na geslaagde weekendjes op de Waddeneilanden en in de Biesbosch, heeft de activiteitencommissie net een ski-trip achter de rug! Met ruim 30 man en vrouw hebben we afgelopen weekend op de latten gestaan. Voor velen de eerste keer wintersport. Maar met succes: door de lieflijke pistes van de Vogezen en goede sneeuwcondities heeft ieder het er zonder kleerscheuren van af gebracht. ’s Avonds was er tijd voor ontspanning en vertier: spelletjes, aprés ski en genieten van de traditionele Franse keuken. Tarte Flambée en vin rouge, santé!

Pubquiz, wildplukken, lezing en spelletjesavond
Houd je agenda in de aanslag en zorg dat je erbij bent, want de aankomende activiteiten wil je niet missen!
-Pubquiz: Op 10 mei wordt er een borrel en pubquiz georganiseerd in Utrecht. Strijden in een groepje door vragen te beantwoorden in verschillende rondes, waaronder een NWT/NBT-ronde, met een prijs die je niet wil missen!
-Wildplukken (juni, datum n.t.b.): na het succes van vorig jaar gaan we ook dit jaar met elkaar wildplukken: met een bosbaas de natuur in om eetbare natuur te vinden, dit keer in Den Bosch. De dag sluiten we af met een – jaja daar is ‘ie weer – spelletjesavond.
-Lezing (datum n.t.b.): nog dit voorjaar willen we iedereen uitnodigen voor een prikkelende lezing. De informatie over deze activiteit volgt.
De activiteitencommissie is er vóór en dóór trainees, en heb je dus als trainee een leuk idee voor een activiteit, of wil je graag aansluiten bij de altijd-gezellige commissie: meld je dan vooral aan bij een van de leden of het programmateam van NWT/NBT. Leuke ideeën en commissiegenoten zijn altijd welkom!

Meer nieuws

Trainees op bezoek bij Mark Harbers

Vandaag waren onze trainees op bezoek bij de minister van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om vanuit hun perspectief als jonge water- en bodem professionals een brief te overhandigen…
Lees meer
keyboard_arrow_up