Grondboorkampioenen 2016 gaan de strijd aan!

Boren of verzuipen: het is er op of eronder tijdens het jaarlijkse Grondboorkampioenschap. Tijdens deze zinderende wedstrijd gaan bodemfanatici de strijd met elkaar aan om de grondboor zo snel mogelijk, tot het handvat, de grond in te boren. In de kleïge, en vaak al versteende grond tijdens de gure oktobermaand ergens op de akkers van Wageningen, vormt dat een grote fysieke en mentale uitdaging. Vorig jaar won het Nationaal Bodemtraineeship – als sponsor van het evenement – met vlag en wimpel, op basis van karakter, fysieke kracht, strategie en enthousiasme.

Gedreven door deze overwinning trotseerden wij vol goede moed het knollenveld waar wij werden verwelkomd met een barbecue door Studieverenging Pyrus (de organisator) en onze kansen en uitdagingen alvast inventariseerden (lees: harde grond, kou, strijdlustige tegenstanders). Na een competitieronde van studenten was het de beurt aan de (bodem) organisaties om de boor ter hand te nemen. Na een korte opwarmronde en strategie-bespreking, gaf de nauwkeurige scheidsrechter het startsignaal. Dankzij onze ervaren bodemtrainee Pieter Dijk zat de boor er in no-time in, optimistisch gestemd gingen wij de finale in. Een zeker ingenieursbureau was, met 7 man sterk, op een haar na sneller. Wij incasseerden op sportieve wijze de 2e plek. Voor volgend jaar (2018) gaan wij voor de overwinning!

Steek jij je kop niet in het zand en wil je je alvast inschrijven voor ons team?
Meld je nu alvast aan! info@nationaalbodemtraineeship.nl

Meer nieuws

Transformeren naar een duurzame mindset

fOp vrijdag 10 februari volgden alumni- en huidige trainees van het Water-, Energie- en Bodemtraineeship de training ‘een duurzame mindset’ bij oud-trainee Tiffany Pergens van Transformational Friends in Utrecht. De…
Lees meer