Lopen of verzuipen? Het nwt/nbt wadloopweekend!

1 en 2 juli was het zo ver. Dertig trainees reisden af richting het hoge noorden om met zijn allen te gaan wadlopen. Vanuit de activiteitencommissie georganiseerd als grote zomeractiviteit. Een heel weekend lang met medetrainees en oud trainees optrekken om elkaar beter te leren kennen. En waar kon dat beter dan in het hoge noorden?

Zaterdagmiddag startte het weekend met een speurtocht door Groningen. Het maken van een stoepkrijttekening midden in de stad, een selfie maken bij de universiteit, het eten van de traditionele eierbal, maar ook een bezoekje aan de watertoren ontbraken niet in deze tocht. Al met al een leuke manier om elkaar en de stad beter te leren kennen. Rond de klok van vijf vertrok de traineestoet nog verder noordwaarts richting Lauwersoog. Na het opzetten van de tenten werd genoten van de barbecue aan de rand van het Lauwersmeer. Na de tijd werd genoten van een potje volleybal of een potje weerwolven. De avond werd afgesloten rondom een fictief kampvuur.

Om kwart voor 7 de volgende ochtend ging de wekker, om vervolgens een uurtje later te ontbijten met appeltaart. Bepakt met overlevingspakket stapte iedereen vervolgens vol verwachting op de boot om iets buiten de kustlijn te worden afgezet op het wad. Voor wie niet snel genoeg van de boot af was, was dit al een natte bedoeling. Het water stond 40 centimeter hoger dan normaal, en een aantal mensen hebben dit zeker gemerkt. Wat volgde was een wandeltocht van om en nabij vier uur waar uitgebreid met elkaar kon worden gepraat. Tussen het praten door moest af en toe wat drek, slib en water getrotseerd worden. Schiermonnikoog was al vanaf het begin van de tocht in zicht, maar vanwege vaargeulen liep de route via een boog richting het eiland. Hoe dichter bij het eindpunt, hoe mooier het weer werd. Eenmaal aangekomen op Schiermonnikoog was de zon dan ook helemaal doorgekomen. Na het afspoelen en opfrissen is het eiland nog verkend. Voor een aantal trainees was dit zelfs de eerste keer dat ze op een Waddeneiland waren. In de namiddag was het tijd om terug te gaan naar het vaste land, met de boot ditmaal.

Het was een geslaagd weekend waarin trainees elkaar op een andere manier meemaakten, waarin we de mensen hebben leren kennen achter het gezicht wat we alleen zien op officiële bijeenkomsten en het weekend waaraan de meesten een verbrand gezicht of spierpijn over hebben gehouden.

Door Arjen Kort (trainee Brabant Water).

Meer nieuws

Trainees op bezoek bij Mark Harbers

Vandaag waren onze trainees op bezoek bij de minister van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om vanuit hun perspectief als jonge water- en bodem professionals een brief te overhandigen…
Lees meer
keyboard_arrow_up