NBT op Aardwetenschappelijke Loopbaandag

Vrijdag 17 februari werd de Aardwetenschappelijke Loopbaandag gehouden op de VU te Amsterdam en natuurlijk was hier het Water- en Bodemtraineeship samen met Wetskills ook aanwezig! Deze dag wordt vooral bezocht door studenten met een geo-gerelateerde achtergrond die naast het volgen van workshops ook een kijkje kunnen nemen bij de stands van verschillende bedrijven.

Dit was de eerste keer dat we op dit event niet alleen het Watertraineeship konden promoten, maar ook het Bodemtraineeship en veel animo was er zeker! Een grote overeenkomst tussen de studenten die de stand bezochten was dat zij vaak een achtergrond in Aardwetenschappen hebben en ook vaak nog niet weten wat zij precies na hun studie willen doen. Een uitgelezen kans om over het Bodemtraineeship te praten.

Veel studenten (maar ook studieloopbaanadviseurs) werden erg enthousiast over het programma. De mogelijkheid om trainingen te volgen tijdens de eerste twee jaar van je carrière en daarnaast ook projecten te doen bij andere bedrijven is een mooie kans, vooral omdat er naast de watersector nu ook de mogelijkheid hiervoor is in de bodemsector.

Naast de stand gaf Ralph ook een workshop over de kansen voor jongeren in de watersector. Het traineeship werd daarin uitgebreid behandeld. De studenten kregen eerst een voorproefje over de zelfkennis module tijdens de trainingen. Daarnaast kwamen een aantal oefeningen aan bod over persoonlijk leiderschap.

Het was een gezellige en nuttige dag waarin we ons zeker hebben laten zien en we het Water- en Bodemtraineeship volop hebben kunnen promoten!

Meer nieuws

Trainees op bezoek bij Mark Harbers

Vandaag waren onze trainees op bezoek bij de minister van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om vanuit hun perspectief als jonge water- en bodem professionals een brief te overhandigen…
Lees meer
keyboard_arrow_up