Paul Verhaagen gunt trainee Joeri personal excellence

Trainee Joeri Messelink wilde graag werken bij aannemingsbedrijf HMVT. Hij benaderde het bedrijf én hij gaf aan dat hij graag mee wilde doen aan het Nationaal Bodemtraineeship. Inmiddels heeft hij de eerste drie maanden van het traineeship erop zitten. Zijn begeleider Paul Verhaagen kan Joeri’s proactieve houding wel waarderen.

Paul Verhaagen is teammanager bij HMVT. “Wij zijn een aannemingsbedrijf met veel kennis van water, lucht en de bodem” vertelt hij. “We voeren in-situ bodemsaneringen uit, maar we zuiveren ook vervuilde waterstromen en we helpen bedrijven bij het beperken en zuiveren van hun emissies naar de atmosfeer. Zelf werk ik nu twee jaar bij HMVT. Net als in mijn vorige baan, houd ik me hier vanuit mijn rol als teammanager ook bezig met het aantrekken van nieuwe mensen. Daarnaast werk ik mee aan allerlei projecten.”

Overtuigd

“Toen Joeri bij ons aanklopte en vertelde over het Nationaal Bodemtraineeship, hebben we ons daar eerst even in verdiept”, vertelt Paul verder. “Wij betalen namelijk als bedrijf  voor zijn traineeship. Sannah en Jaap van het programmabureau zijn bij ons langs geweest om uitleg te geven over de inhoud en de doelen van het programma. We besloten dat Joeri van start kon met het traineeship. Inhoudelijk kunnen wij hem zelf van alles leren, maar we hebben eigenlijk weinig tijd om hem ook te coachen op algemene vaardigheden. Daarmee doel ik op dingen als: hoe ga je met elkaar om op de werkvloer? En hoe ga je om met allerlei processen rondom het werk?”

Enthousiasme structureren

Inmiddels werkt Joeri alweer drie maanden als junior projectleider bij HMVT en zijn traineeship startte in mei. Hij heeft een inhoudelijk begeleider voor de projecten en Paul spreekt hem eens in de twee of drie weken om het over zijn algemene groei te hebben. “Wat me opvalt”, zegt Paul, “is dat Joeri heel veel leuk vindt. Hij is breed geïnteresseerd en hij wil ook heel veel. Ik beschouw het als één van mijn begeleiderstaken om hem structuur te bieden. Je kunt nu eenmaal niet alles doen. Ook op andere manieren help ik hem om structuur aan te brengen. Hoe breng je bijvoorbeeld structuur aan in een offerte? Hoe zet je je ideeën zo op papier dat ze overtuigend overkomen bij de klant?”

Begeleidersrol

In juni was Paul aanwezig bij de begeleidersdag. “Daar vertelden twee coaches van het NBT meer over het traineeprogramma”, herinnert hij zich. “Onder andere personal branding vond ik een heel goed onderdeel. Het is namelijk belangrijk dat je jezelf goed presenteert. Op LinkedIn, maar wat mij betreft vooral  daarbuiten. Als je je wilt onderscheiden, is het slim om je ook te laten zien op congressen. Kortom: ik pleit voor personal excellence. Een andere goede toevoeging aan het programma zou het thema strategisch denken kunnen zijn. Waarom doen we met onze organisatie wat we doen? Wat is de toekomst van mijn bedrijf? Hoe beter je je omgeving kent, hoe beter je er proactief mee bezig kunt zijn.”

Leren binnen de sector

“Een ander voordeel van het NWT vind ik dat Joeri’s medetrainees allemaal in dezelfde sector werken. Hij bouwt in de context van bodem en water dus meteen al aan zijn netwerk. Ik zet me er graag voor in dat Joeri zich, met alles wat hij leert, bij HMVT verder kan ontplooien op de werkvloer.”

Meer nieuws

Trainees op bezoek bij Mark Harbers

Vandaag waren onze trainees op bezoek bij de minister van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om vanuit hun perspectief als jonge water- en bodem professionals een brief te overhandigen…
Lees meer
keyboard_arrow_up