Transformeren naar een duurzame mindset

Op vrijdag 10 februari volgden alumni- en huidige trainees van het Water-, Energie- en Bodemtraineeship de training ‘een duurzame mindset’ bij oud-trainee Tiffany Pergens van Transformational Friends in Utrecht. De dag bestond uit een achturig programma waar er werd gekeken naar de mindset van trainees en de organisaties waar zij werken en hoe zij hun duurzame impact kunnen vergroten. Het doel was om deelnemers te inspireren en te laten transformeren naar een duurzame mindset zodat zij vanuit hun eigen veranderkracht bijdragen aan de duurzaamheidsambities van hun organisatie.

Tiffany vertelt over haar tijd bij het traineeship

Na de afronding van haar Master Spatial Planning – Cities, Water and Climate Change in Nijmegen wilde ze meer met water en bodem aan de slag. Zij heeft toen, inmiddels alweer vier jaar geleden, voor het Nationaal Bodemtraineeship gekozen. Tiffany ging als trainee aan de slag als beleidsadviseur bodem & ondergrond bij Provincie Gelderland. Hier leerde zij zowel de bodem- en watersector en een stukje van de energiesector goed kennen. Naast de inhoudelijke ontwikkeling bood het programma ook de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en werd ruimte geboden aan de ontwikkeling van eigen ideeën. In deze periode ontstond dan ook het eerste idee voor deze training. Tiffany: “In het traineeship miste ik een training gericht op duurzaamheid en hoe je om kunt gaan met de uitdagingen die dit thema vraagt in je rol als beleidsmedewerker of projectleider. Als trainees werkten we allemaal in de duurzaamheidssector maar een training gericht op duurzaamheid, hoe je je mindset hierin kan veranderen en welke skills nodig zijn om je duurzame veranderkracht te vergroten ontbrak. Toen heb ik besloten zelf een training te ontwikkelen tijdens het traineeship. Het is natuurlijk geweldig om te zien dat ik deze nu op verschillende plekken mag geven tot op de dag van vandaag. Hier ben ik het traineeship dankbaar voor’’.

Tiffany blikt positief terug op het traineeship: “Het was echt een hele waardevolle tijd en ik zou het voor geen goud omruilen. Het was een ontdekkingstocht wat mij heeft gevormd tot wie ik nu ben.’’ Ze raad het traineeship dan ook van harte aan: “Als trainee kun je écht een duurzaam verschil maken en daarmee de impact van een organisatie vergroten”. Aldus Tiffany.

 

 

Meer nieuws

Trainees op bezoek bij Mark Harbers

Vandaag waren onze trainees op bezoek bij de minister van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om vanuit hun perspectief als jonge water- en bodem professionals een brief te overhandigen…
Lees meer

Kennisfestival 7 april 2023

Elk half jaar organiseren wij het Kennisfestival met het Nationaal Water-; Energie; en Bodemtraineeship; hier presenteren onze 130 trainees de resultaten van de 28 projecten die zij hebben gedaan bij…
Lees meer